CASEME-Apple-iPhone-11-Retro-Wallet-Case-Blue_12

4 stappen om snel het geschikte telefoonhoesje te vinden wat bij jou past

Je kent het wel. Je hebt een nieuwe smartphone of tablet, maar wilt deze natuurlijk beschermen tegen beschadigingen door gebruik te maken van een hoesje. Even googelen en je hebt een webshop gevonden waar ze een groot aanbod van telefoon en tablet hoesjes hebben. Maar wat nu? Uit ervaring blijkt dat een dergelijk groot aanbod het vaak lastig maakt voor mensen om een keuze te maken. Daarom heeft fonu.nl besloten om dit proces makkelijker te maken voor je. Aan de hand van onderstaande stappenplan kan je snel en eenvoudig beslissen wat het meest geschikte telefoonhoesje is wat bij jou past. 

1. Boekmodel of backcover

Het eerste punt waar je naar moet kijken is het type telefoonhoesje wat je wilt. Hierbij worden twee belangrijke types onderscheiden van elkaar, te weten een boekmodel hoesje en een backcover (ook wel een backcase genoemd). 

Beiden types hebben hun voor- en nadelen. Zo beschermt een boekmodel type je telefoon beter, doordat het klepje je beeldscherm bedekt. Echter dient het wel ‘’opengeklapt’’ te worden continu. Een backcover is daarom makkelijker in gebruik, maar biedt daarentegen minder bescherming doordat je beeldscherm onbedekt is. Dit kan je uiteraard oplossen door gebruik te maken van een passende screenprotector.  

CASEME-Apple-iPhone-11-Retro-Wallet-Case-Blue_12

2. Materiaal 

Je hebt een keuze kunnen maken in het type hoesje dat je zou willen, maar nu is het belangrijk om jezelf af te vragen welk materiaal je graag zou willen hebben voor jouw geschikte telefoonhoesje

Je hebt hierbij vaak de keuze uit onderstaande materialen. 

Leder

Een veel gebruikt materiaal bij telefoonhoesjes is leder. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van splitleer of PU leer (PolyUrethaan leer). Hoewel splitleer echt leder is, kan je dat niet over PU leer zeggen. Dit laatste is namelijk een vorm van kunstmatig leer. 

TPU

TPU is een afkorting voor het woord Thermoplastic Polyurethane. Dit is een materiaal wat eigenlijk een combinatie is van hard plastic en zachte siliconen. Deze hoesjes zijn vaak erg flexibel en dus onbreekbaar. 

Hardcase

Een hardcase betekent letterlijk een ‘’hard hoesje’’. Het wordt vervaardigd uit hard kunststof, waardoor het dus niet flexibel is. Deze hoesjes zijn erg sterk en beschermen je telefoon optimaal, maar vergeet niet dat het hoesje wel in staat is om te breken integendeel tot hoesjes die uit TPU bestaan. 

3. Extra opties

Nadat je bovenstaande keuzes hebt gemaakt is het belangrijk om na te gaan of je nog enkele aanvullende opties wilt hebben voor jouw geschikte telefoonhoesje. Denk hierbij aan een hoesje met ruimte voor pasjes of een hoesje met een portemonnee voor jouw kleingeld. Enkele hoesjes hebben tevens een standaard, zodat je jouw telefoon horizontaal kan plaatsen en gerust een film kunt bekijken.  

Just-in-Case-Huawei-Mate-20-Pro-Wallet-Mirror-Case-geschikt telefoonhoesje

4. Design

Het laatste punt wat je in gedachte moet nemen om tot de keuze voor jouw geschikte telefoonhoesje te komen, is het design van jouw telefoonhoesje. 

In eerste instantie moet je voor jezelf bepalen of je een smartphonehoesje wilt hebben met een bepaalde print of dat je toch liever voor een hoesje gaat zonder print. Als je dat eenmaal hebt vastgesteld, ga je nadenken over de kleur van jouw telefoonhoesje. Wil je een felle of toch een iets meer subtiele kleur? Heb je daarnaast nog voorkeur voor een bepaald merk? Zo ja, dan is het vaak handig om de zoekresultaten hierop te filteren. 

Met bovenstaande stappen zal je snel en eenvoudig de juiste keuze maken voor het vinden van een geschikt telefoonhoesje wat bij jou past! Druk op onderstaande knop en begin de zoektocht naar jouw geschikte hoesje!

Samenvatting van de stappen om snel het geschikte telefoonhoesje te vinden wat bij jou past

 1. Boekmodel of backcover

  Bepaal of een boekmodeltype of een backcover wilt hebben

 2. Materiaal

  Bepaal welk materiaal je wilt hebben voor jouw hoesje

 3. Extra opties

  Bedenk of je nog enkele aanvullende opties wilt hebben voor jouw telefoonhoesje

 4. Design

  Bepaal welke kleur en of je een print wilt hebben voor jouw telefoonhoesje

Geef een reactie