TPU hoesje

Wat is TPU?

Plastic komen we tegenwoordig overal tegen en wordt dan ook veel verwerkt in diverse producten. Je winkeltas, afstandsbediening, airpodscase of telefoonhoesje kunnen allemaal uit plastic bestaan. Echter bevatten deze producten verschillende soorten plastic en deze hebben dan ook verschillende eigenschappen. Een veel voorkomend type plastic wat tegenwoordig vaak wordt gebruikt bij smartphonehoesjes is TPU, maar wat is dat nou eigenlijk? We leggen het uit. 

Thermoplastic Polyurethane

TPU is een afkorting voor het woord Thermoplastic Polyurethane. Dit is een materiaal wat eigenlijk een combinatie is van hard plastic en zachte siliconen. Dit zorgt ervoor dat het zowel de goede eigenschappen van hard plastic heeft als de goede eigenschappen van zachte siliconen.  

TPU hoesje

Voordelen

Een groot voordeel van TPU is dat het flexibel is en daarmee dus eigenlijk onbreekbaar is. Echter behoudt het wel zijn vaste vorm en is het schokabsorberend. Daarnaast vangt het nauwelijks krassen op en is het dus erg duurzaam. 

Toepassing telefoonhoesjes

Bovenstaande voordelen maken TPU dus uitermate geschikt voor verwerking in telefoonhoesjes. De schokabsorberende werking beschermt jouw telefoon of tablet bij het vallen en de vaste vorm zorgt ervoor dat het stevig om jouw telefoon blijft zitten. Tevens is Thermoplastic PolyUrethane glad van vorm wat er eigenlijk voor zorgt dat het soepel in je broekzak glijdt. 

TPU hoesjes vrolijke kleur

Voor een volledig overzicht van hoesjes voor jouw telefoon of tablet kan je op de knop hieronder klikken. 

Waar staat de afkorting TPU voor?

TPU is een afkorting voor het woord Thermoplastic Polyurethane

Waar bestaat Thermoplastic PolyUrethane uit?

Dit is een materiaal wat eigenlijk een combinatie is van hard plastic en zachte siliconen

Wat is het grootste voordeel van TPU?

Het grootste voordeel is dat TPU flexibel en dus onbreekbaar is

Geef een reactie