FONU Smart Battery Case Samsung Galaxy S20 Plus - 6000mAh

Wat is een Smart battery case?

Een smart battery case heb je vast wel een keer voorbij zien komen. Maar wat is dit nou precies en wat voor voordelen en/of nadelen brengt het met zich mee? Je leest hieronder de antwoorden hierop en beslist of een dergelijk oplaadbaar telefoonhoesje wat voor jou is. 

Oplaadbaar

Een smart battery case is eigenlijk niets anders dan een oplaadbaar telefoonhoesje. Een dergelijk hoesje beschikt over een geïntegreerde batterij wat bedekt is door het siliconen materiaal van de telefoon case. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat je altijd extra power bij je hebt als het nodig is. Denk hierbij aan applicaties als Youtube die veel energie van je batterij consumeren. De batterij is echter wel zichtbaar door de ‘’bochel’’ aan de achterzijde van het telefoonhoesje, maar is zéker niet storend. 

Beschermend

Een groot voordeel van een oplaadbaar telefoonhoesje is natuurlijk het feit dat hij naast het opladen van je mobiele telefoon, óók bescherming biedt aan je smartphone. De microvezels aan de binnenzijde voorkomen krassen op je GSM en de siliconen behuizing van het oplaadbaar telefoonhoesje vangt alle klappen op, zodat je mobiele telefoon geen schade oploopt. Een ander voordeel van de siliconen behuizing is dat het de benodigde grip met zich meebrengt als je je smartphone vasthoudt. Zo wordt dus voorkomen dat je toestel uit je handen glipt en schade oploopt in de vorm van een deuk, kras of breuk. Tevens beschikken de smart battery cases van FONU over een zachte anti-vingerafdruk en anti-zweet siliconen behuizing, wat gebruiksvriendelijk is en meer comfort biedt. Is de siliconen behuizing vervuild? Dan kan je het hoesje makkelijk schoonmaken.

FONU Smart Battery Case Samsung Galaxy S20 - 4800mAh

Werkwijze van een Smart battery case

Om van je smart battery case te kunnen genieten, is het noodzakelijk om deze vooraf op te laden. Gelukkig gaat dit erg makkelijk. Je sluit de ene uiteinde van de usb-c connector óf Lightning kabel (afhankelijk van je toestel) aan op je hoesje en de andere uiteinde aan het stopcontact. Aan de hand van de vier LED-statusindicatoren op de achterkant van het oplaadbaar hoesje kan je zien of de battery case wordt opgeladen en op hoeveel procent deze staat. Een ander groot voordeel is dat je het hoesje en je telefoon tegelijkertijd kan opladen als je smartphone in de hoes zit. 

Conclusie

Ben jij het zat om altijd een powerbank met je mee te dragen of heb je moeite met het vinden van een stopcontact in de trein? Dan is een smart battery case wat voor jou. Hiermee heb je altijd extra power bij de hand en voorzie je jouw smartphone van voldoende bescherming, waardoor schade aan het toestel wordt voorkomen. 

Voordelen: 

 • Zorgt naast het opladen van je telefoon ook voor bescherming aan je toestel
 • Door de siliconen behuizing heb je voldoende grip
 • Zowel je smartphone als de smart battery case kunnen tegelijkertijd worden opgeladen

Nadelen: 

 • Door de geïntegreerde batterij is het hoesje iets dikker
 • Het gewicht is groter door de batterij
Wat is een Smart battery case?

Dat is een oplaadbaar telefoonhoesje met een geïntegreerde batterij

Biedt een Smart battery case voldoende bescherming?

Zeker, de siliconen behuizing kan de klappen opvangen en schade aan je mobiele telefoon voorkomen

Mag je op reis met een Smart battery case en mag het dus meegenomen worden in het vliegtuig?

Het is toegestaan om een oplaadbaar telefoonhoesje mee te nemen in het vliegtuig. Powerbanks en battery cases tot 27.000 mAh mogen mee in de handbagage.

Comments (2)

 • ehsan-ebrahimi

  Handige blog. Wist namelijk niet of een powerbank echt handig zou zijn, maar nu heb ik een duidelijk beeld kunnen vormen bij een dergelijk oplaadbaar hoesje!

  26 juli 2020 bij 12:23
 • zahra

  Super handigg dit!!

  24 juli 2020 bij 11:56

Geef een reactie