fonu-wasbaar-niet-medisch-mondkapje-katoen-geschikt-OV-1

Mondkapjes

Mondkapjes bestellen is een term wat de afgelopen tijd vaak gezocht wordt op google. Het Coronavirus, ook wel COVID-19 genoemd, heeft ervoor gezorgd dat Nederland in een uitzonderlijke situatie is beland, waarbij de verspreiding van het virus zo veel mogelijk zal moeten worden beperkt. Om deze verspreiding tegen te gaan heeft de overheid enkele maatregelen genomen. Eén van de maatregelen die getroffen is, is het verplicht dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer per 1 juni 2020. Dit geldt voor zowel reizigers als medewerkers van het OV. Dit is dan ook de grootste reden waarom mensen massaal mondkapjes bestellen tegenwoordig. 

fonu-wasbaar-niet-medisch-mondkapje-katoen-geschikt-OV-1

Het effect van mondkapjes

Mondkapjes heb je in verschillende varianten. Zo heb je mondkapjes van het type FFP1, FFP2, FFP3 en de chirurgische mondkapjes. De FFP-modellen sluiten volledig aan op het gezicht, maar bieden niet altijd voldoende bescherming tegen virussen. Dit komt namelijk door het feit dat virussen zo klein zijn, waardoor deze het mondkapje kunnen passeren. Waarom moet je dan mondkapjes bestellen en is het verplicht om op sommige plaatsen een mondkapje te dragen? Dit komt doordat de mondkapjes niet specifiek bedoeld zijn om jezelf te beschermen, maar je omgeving. Deze werken namelijk niet van buiten naar binnen, maar van binnen naar buiten. Hiermee wordt voorkomen dat virusdeeltjes bij het hoesten of niezen, zich in de lucht verspreiden en andere mensen kunnen besmetten. 

Reizen met het openbaar vervoer (OV) 

In het OV geldt sinds 1 juni de verplichting om een mondkapje te dragen. Zo heb je bij iedere reis in het openbaar vervoer een nieuw exemplaar nodig. Reis je 1 keer in de ochtend en 1 keer in de middag? Dan heb je 2 exemplaren nodig. Zonder een mondkapje is het dan ook niet toegestaan om met het OV te reizen. 

Je bent zelf verantwoordelijk om een mondmasker aan te schaffen. Op het treinstation is het niet mogelijk om mondkapjes te kopen en dit maakt het vaak lastig om hier aan te komen. Mondkapjes bestellen is daarom de makkelijkste manier om aan deze verplichting te voldoen. Zo hoef je de deur niet uit en loop je ook nog eens minder risico om besmet te raken of iemand anders te besmetten! 

Bij fonu.nl is het mogelijk om niet-medische mondmaskers te bestellen. Hierbij heb je de keuze uit wasbare mondkapjes en wegwerp mondkapjes.

Geef een reactie