Het ontstaan van Black Friday

Black Friday

Het ontstaan van Black Friday

Black Friday, de dag waarop winkels en webshops alle remmen los gooien en een groot deel van het assortiment flink afprijzen. Maar waar komt deze dag nou vandaan waaien en wanneer heeft het zijn officiële benaming gekregen? 

Verkeersdrukte

Het begon allemaal in Amerika in 1950. Mensen begonnen zichzelf op de dag na thanksgiving ziek te melden, waardoor ze een vier daagse weekend eraan overhielden. Aangezien winkels open waren, kregen de mensen hierdoor meer tijd om te shoppen. De politie in Philadelphia begon deze dag tot Black Friday te benoemen, wegens de enorme toename van de verkeersdrukte. 

Black Friday

Positieve benaming

Wat in eerste instantie een negatieve beeld had gevormd van de term ‘’Black Friday’’, begon langzaam een positieve tint te krijgen. Zo gebruikten boekhouders zwarte inkt om winst aan te duiden en rode inkt voor verlies. Winkeliers begonnen ook gebruik te maken van deze ‘’zwarte’’ dag en begonnen massaal te adverteren waarbij ze veel producten flink begonnen af te prijzen op deze specifieke dag. 

Inmiddels is Black Friday uitgegroeid tot een officiële kortingsdag in Amerika, maar is ook erg populair geworden in Europa. Veel winkels en webshops in Nederland zoals Bol.com doen tegenwoordig ook mee. Veel mensen zien het ook als een sport om de beste deals te scoren. Ook fonu.nl doet natuurlijk mee met Black Friday. Wil je geen enkele deal missen, houd dan de website goed in de gaten voor de meest scherpe aanbiedingen !

Deel dit bericht

Geef een reactie