iPhone kabel: waar moet je allemaal op letten?

iPhone kabels neem je vaak in je tas mee. Ze zijn misschien wel de meest belangrijke accessoire van je iPhone. Apple heeft dit jaar maar liefst vier nieuwe iPhones gepresenteerd. Namelijk de iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Met de komst van deze nieuwe iPhones, heeft het bedrijf van Apple besloten om zich meer te richten op het milieu. Hierdoor krijg je dus bij het kopen van de nieuwe iPhone 12 géén iPhone kabel, oplader of oortjes (ook wel EarPods genoemd) meer. Dit houdt dus in dat je deze zelf zal moeten kopen. Maar waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een iPhone kabel? We leggen het hieronder uit. 

Lengte van de iPhone kabel

Als je een iPhone kabel wilt kopen, dan is het belangrijk om eerst bij jezelf na te gaan waar je hem voornamelijk gaat gebruiken. Hiermee word bedoeld in welke ruimte. Wil je je iPhone opladen en tegelijkertijd gebruiken als je in bed ligt? Dan is het verstandig om een lange iPhone snoer te kiezen, zoals een iPhone kabel van 2 meter of 3 meter iPhone kabel. Wil je de kabel voornamelijk gaan gebruiken om je iPhone in de auto op te laden bij bestuurdersstoel en/of passagiersstoel? Dan doe je er verstandig aan om een korte iPhone kabel van 1 meter aan te schaffen. Hiermee voorkom je dat de snoer continu verwikkeld raakt. 

iPhone kabel lightning

Goedkope iPhone kabel

Een origineel iPhone kabel kan je natuurlijk de beste iPhone kabel noemen. Deze werken volgens de eisen van Apple en zullen bij een nieuwe iOS update altijd blijven werken. Een mogelijk nadeel is misschien het prijskaartje wat hieraan hangt. Ben je namelijk niet bereidt om veel te betalen voor een oplaadkabel? Dan kan je kiezen voor een goedkope iPhone kabel. Zo heb je bijvoorbeeld een iPhone kabel bij de Hema, een iPhone kabel bij de Action en zelfs bij de Kruidvat. Dit zijn allemaal lokale winkels, maar ook online vind je talloze goedkope iPhone snoeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld AliExpress. Maar werken goedkope iPhone snoeren goed? Dit kan je alleen bepalen door de hoeveelheid stroom door te meten. Er zijn veel goedkope kabels die slechts een kwart van de stroom doorlaten, waarbij opladen maar liefst vier keer zo lang duurt. Tevens bestaat hierbij de mogelijkheid dat de kabel niet meer zal werken als er een nieuwe update komt van Apple. Dit is tevens bij alle kabels die niet origineel zijn het geval. 

Bekende merken die goedkope kabels voor de Apple iPhone aanbieden zijn Baseus en Multiline. Bij deze kabels gaat er bij het doormeten, net zoveel stroom door als door een originele kabel. De fabrikant van het merk Baseus heeft tevens kabels, waarbij de snoer uit Nylon is vervaardigd. Dit zorgt ervoor dat de kabel niet snel stuk kan gaan. Bekijk hier de Baseus geweven Nylon USB naar Lightning kabel

Baseus iPhone kabel lightning

Lightning poort

Het laatste waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe iPhone snoer, is dat het over een lightning aansluiting beschikt. De meeste Apple producten, zoals de iPhone of AirPods, beschikken over een lighting poort. Om producten met een lightning poort op te kunnen laden, moet je dus gebruik maken van een kabel met lightning aansluiting. 

Snelladen

Wil je graag je Apple producten snel kunnen opladen? Dan heb je hiervoor een USB-C naar lightning kabel voor nodig. Een iPhone 8 of nieuwere modellen kan je vervolgens via Power Delivery snel opladen. De batterij van je iPhone kan hiermee binnen een half uur voor 50% vol zitten. Een Power Delivery oplader beschikt altijd over een USB-C poort en niet de ‘’normale’’ USB type 2.0 poort. Let er dus bij de aanschaf van een kabel hiervan op, dat de kabel enerzijds een Lightning aansluiting en anderzijds een USB-C aansluiting bevat. 

Geef een reactie