Waar moet je op letten als je een nieuwe smartphone wilt aanschaffen?

Waar moet je op letten als je een nieuwe smartphone wilt aanschaffen?

Het uitzoeken van een nieuwe smartphone is niet makkelijk, aangezien er anno 2019 een groot assortiment is aan merken en modellen. In dit artikel geven we enkele tips om jouw keuze te vergemakkelijken.

Je kent het wel. Je staat in de winkel en wilt een nieuwe smartphone aanschaffen, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Een tal van verschillende merken, modellen en kleuren staan naast elkaar. Om het een beetje inzichtelijk te maken, hebben we een aantal kenmerken op een rij gezet waar je rekening mee kan houden bij het maken van je keuze voor een nieuwe smartphone.

Software

Als het op het gebied van software aankomt, zijn er twee koplopers. De meeste telefoons zullen draaien op Android, maar Apple telefoons draaien altijd op de iOS. Bij de Android toestellen zal je ook moeten kijken naar de verschillende versies. Zo zullen de relatief goedkope smartphonetoestellen uitgerust zijn met Android 7.0, Nougat of Android 8.1 Oreo. Bij deze versies zal je ook niet gauw een update mogen verwachten. Bij de nieuwere versies, zoals de Android 9.0 Pie, ligt dit anders. Hier zal Google bijna maandelijks een update uitbrengen met beveiligingsupdates. Een groot voordeel van de Android besturingssysteem is dat je veel vrijheid hebt op het gebied van apps en de indeling hiervan. Een nadeel kan zijn dat dit bij velen leidt tot verwarring en door sommigen niet als gebruiksvriendelijk wordt ervaren. Apple pakt dit anders aan en laat al zijn toestellen op de iOS draaien. Het is echter zo dat oudere Apple toestellen trager kunnen werken als ze op de meest recente iOS draaien. Een groot voordeel van de iOS besturingssysteem is dat het erg overzichtelijk is en dit wordt dan ook door velen als gebruiksvriendelijk ervaren. Houd er wel rekening mee dat je vrij weinig aanpassingen kan brengen in het besturingssysteem.

Android en Apple zitten samen op een bankje - fonu.nl

Opslagruimte

Nog een punt om mee te nemen in je afweging voor de keuze van je smartphone is de opslagruimte. Want ben je iemand die veel foto’s en/of video’s maakt of juist veel apps downloadt? Dan is het raadzaam om een smartphone aan te schaffen met minimaal 32 GB aan opslagruimte. Een voordeel van de meeste smartphones is dat je de opslagruimte nog kan uitbreiden met een externe SD kaart. Let wel op dat dit niet mogelijk is bij de Apple toestellen. Deze kan je in verschillende modellen aanschaffen, waarbij de modellen met meer opslagruimte ook flink wat meer gaan kosten.

De prijs

Last but not least is de prijs. In eerste instantie is het ook handig om voor jezelf vast te stellen welk bedrag je maximaal wilt besteden bij het aanschaffen van een smartphone en vervolgens naar bovengenoemde aspecten te kijken binnen jouw prijsbereik. Over het algemeen is het bekend dat de Apple toestellen vaak een hoger prijskaartje hebben ten opzichte van de overige merken op de smartphonemarkt. Echter probeert Apple de markt te vergroten door steeds meer ‘’goedkopere varianten’’ op de markt te brengen. Android biedt wat dat betreft meer keuze met een groter prijsbereik.

Deel dit bericht

Geef een reactie