Nokia 7.2 Review

Nokia 7.2 Review

Nokia 7.2 review

Één van de punten waarop de Nokia smartphones bekend om staan is de Android one. Ook bij de Nokia 7.2 is deze uiteraard te vinden. Maar het blijft natuurlijk niet allemaal hierbij. De nieuwe Nokia blinkt op meerdere punten uit en dat gaan we hieronder natuurlijk uitgebreid bespreken. 

Design

De Nokia 7.2 komt met drie nieuwe kleuren, te weten groen, zilver en zwart. De coating van de nieuwe Nokia bestaat uit meerdere lagen en de zijkant van het toestel heeft een plastic finish wat mat is.

Nokia 7.2 Kleuren

 

Aan de achterkant is een vingerafdrukscanner te vinden samen met de cameraring waar Nokia een grote verandering in heeft gebracht bij de Nokia 7.2. Wat voorheen uit een verticaal gerangschikte rij van camera’s bestond, bestaat nu uit een drietal camera’s met een flitser gerangschikt in een cirkelvormig eiland. Een klein minpunt is dat de camera-eiland een paar millimeter uitsteekt. 

Aan de rechterzijde is de powerknop en volumeknop te vinden. De aansluiting voor de koptelefoon is aan de bovenzijde te vinden en aan de onderzijde een usb-c poort samen met de speakers. 

Klein is deze telefoon zeker niet. Zo heeft de Nokia 7.2 een 6,3 inch LCD-scherm met een resolutie van 2280 x 1080 pixels. Het resultaat hiervan is een zeer scherp beeld. 

Hardware

De processor van dit toestel doet het ook niet verkeerd. Zo heeft Nokia ervoor gekozen om dit toestel te voorzien van de Snapdragon-660 chip van Qualcomm. De werkgeheugen van het toestel bedraagt 6GB en daarnaast heb je de optie om opslag uit te breiden tot 128 GB. 

De vingerafdrukscanner wat zich op de achterzijde van het toestel is bevindt, werkt in de meeste gevallen goed, maar een enkele keer zal je je vinger opnieuw moeten laten scannen. Het toestel beschikt daarnaast ook over een gezichtsherkenning, maar dit is wel een minder veilige methode gebleken. 

Software

De Nokia 7.2 draait op het softwarebesturingssysteem Android One. Dit besturingssysteem brengt veel beveiligingsupdates uit en als dit een belangrijk punt is voor jou, dan is het een logische keuze om voor de Nokia 7.2 te kiezen. 

Verder krijg je met de Android One toegang tot apps als Youtube, Google Duo, Google Maps en nog veel meer applicaties van Google. Ook krijg je toegang tot de Google Assistant, de stemassistent waarmee je allerlei opdrachten kan laten uitvoeren en dingen kan vragen. Echter is de Google Assistant helaas nog niet in het Nederlands beschikbaar. 

Android one

Camera

Aan de voorzijde van het toestel vind je de 20 megapixel-frontcamera. Deze is in de inkeping aan de bovenkant van het scherm verwerkt. De frontcamera biedt veel mogelijkheden aan, zoals het maken van de perfecte selfie door middel van de pro-modus. Tevens kan je gebruik maken van de  portretstand waarbij je ook kan spelen met de scherpte en wazigheid van de achtergrond. Uiteraard kan je deze functies ook gebruiken met de camera aan de achterzijde met maar liefst 48 megapixel en een 5 megapixel-dieptesensor die de afstand kan meten. Daarnaast beschikt de camerabult ook over een 8 megapixel-groothoeklens, maar hierbij is het wel belangrijk dat er voldoende licht is om een duidelijke foto te kunnen maken. 

Deel dit bericht

Geef een reactie