iPhone 11 overstappen of toch niet?

iPhone 11 overstappen of toch niet?

De iPhone 11 lijkt op het eerste gezicht veel op zijn voorganger, maar is op veel fronten verbeterd.

In de volgende review kijken we naar de meest belangrijke vernieuwingen van de iPhone 11 en geven we antwoord op een belangrijke vraag, namelijk: is het waard om over te stappen op dit nieuwe instapmodel van de iPhone?

Design

Apple heeft ervoor gekozen om het instapmodel opnieuw een 6,1 inch-scherm te geven, met bovenin een wijde notch waarin de frontcamera en andere sensoren in zijn verwerkt. Dit is vergelijkbaar met de iPhone XR. Wat betreft de schermformaat van de Iphone 11 ligt het precies tussen de iPhone 11 Pro (5,8 inch) en 11 Pro Max (6,5 inch). Dit zal voor velen een fijne formaat zijn, hoewel het moeilijk kan zijn om het toestel volledig met één hand te bedienen.

Ook de resolutie van de nieuwe iPhone 11 is identiek aan de iPhone XR, namelijk 1792 x 828 pixels met een liquid retina HD-display. Hoewel dit een prima resolutie is, loopt Apple echter wel achter ten opzichte van concurrenten als Android die een hogere resolutie bieden in dit prijssegment.

iPhone 11 Achterkant

Als je de iPhone omdraait zie je op de achterzijde een groot verschil, namelijk twee camera’s nu in plaats van één. We zullen later in het artikel de camera’s verder belichten.

Hardware

De A12- chip was zeker snel, maar Apple heeft ervoor gekozen om de nieuwe iPhones van dit jaar  te voorzien van de A13 Bionic-chip, wat nog net iets sneller is dan zijn voorganger. Hiermee draaien apps en games vloeiender en kan je ook meer apps tegelijkertijd uitvoeren zonder dat je iPhone vast loopt.

iPhone 11 A13 Bionic Chip

Zoals eerder vermeldt heeft Apple ervoor gekozen om aan de achterzijde van de iPhone 11 nu twee camera’s te plaatsen, namelijk een primaire camera van 12 megapixels en ultragroothoeklens van 12 megapixels. Het voordeel van de nieuwe ultragroothoeklens is dat je een groter gebied op beeld kan krijgen. Helaas is het wel zo dat de kwaliteit van de foto’s die de ultragroothoeklens maakt minder goed is dan de primaire camera. Bij voldoende daglicht zal je hier niet gauw last van hebben, maar in het donker is het aan te raden om de primaire camera te gebruiken.

Een grote vooruitgang van de iPhone 11 is de nachtmodus. Deze zorgt ervoor dat de telefoon bij slechte lichtomstandigheden toch nog mooie foto’s kan schieten. Dit doet hij door de sluitertijd van de lens te vergroten, waardoor de lens meer licht kan opvangen.   

iPhone 11 Camera Review - OudiPhone 11 Camera Review - Nieuw

Accuduur

De iPhone 11 beschikt over een oplaadbare lithium-ionbatterij wat net als zijn voorganger ook draadloos op te laden is. Volgens apple gaat de accu van de iPhone 11 een uur langer mee dan de iPhone XR. Hoewel dit een minimale vooruitgang is, zal het voor velen een verschil kunnen maken en zou je bij normaal gebruik de dag makkelijk door moeten kunnen komen.

Een nadeel is wel dat je geen snelle 18 Watt-adapter meegeleverd krijgt, maar de tragere 5 Watt-adapter. Hierdoor duur het langer om de iPhone volledig op te laden.

Conclusie

Dat de iPhone 11 een revolutionaire telefoon is kunnen we helaas niet zeggen. Veel eigenschappen komen overeen met zijn voorganger, namelijk de iPhone XR. Maar wil je nu overstappen van de iPhone 8 of ouder? Dan is de iPhone 11 zeker geen slechte keuze. Bovendien is hij ook nog eens 50 euro goedkoper dan de iPhone XR.

Heb jij al een iPhone 11 of ben je van plan er één aan te gaan schaffen? Vergeet dan niet om je telefoon te voorzien van een beschermend hoesje. Op de volgende pagina’s vind je een ruim assortiment aan hoesjes voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max:

iPhone 11 hoesjes

iPhone 11 Pro hoesjes

iPhone 11 Pro Max hoesjes

Deel dit bericht

Geef een reactie